Стратегічна інформація та її роль у збереженні здоров`я

Чому українці живуть на 10, а то й 15 років менше, аніж наші західні сусіди? Я вже не кажу про японців та їх концепцію активного довголіття. Як так трапилося, що уже в старших класах середньої школи практично немає здорових дітей? І, врешті, чому ми страждаємо від епідемії таких соціально значущих хвороб, про які стара Європа уже давно забула?

Відповіді, вочевидь, криються в площині  профілактичної медицини. Це те потужне підґрунтя, на якому має бути вибудувана система громадського здоров`я в Україні. Про її розбудову та роль стратегічної інформації в покращенні здоров`я населення йшлося, зокрема, на VIIнаціональній науково-практичній конференції з моніторингу та оцінки, що відбулася в Одесі 23-25.10.2018 р.

Членам подільської делегації, що використовують у своїй роботі досвід новітніх міжнародних практик з МіО, було цікаво почути про тактику імплементації  стратегічної інформації  в національних програмах протидії ВІЛ/СНІД та туберкульозу, обмінятися з колегами свіжими напрацюваннями, узгодити бачення основних пріоритетів і консолідованих дій, зокрема, у сфері запобігання соціально небезпечних хвороб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.