Щирі вітання з 60-річчям головному лікарю ХОПТД

Щирі вітання з 60-річчям головному лікарю Хмельницького обласного протитуберкульозного диспансеру, кандидату медичних наук Василенку Сергію Павловичу, який впродовж 20 років  очолює заклад.

«Зцілюють хворого не лише ліки, а й наше чуйне ставлення» – часто чуємо ці слова від нашого керівника. Щоденною своєю працею у фтизіатрії, розпочатою ще у 1983 році в Малієвецькому обласному туберкульозному санаторії, доводить, що на цій ділянці медицини немає місця черствим і байдужим людям. Добрі відгуки про Сергія Павловича і від жителів Волочиського району, де свого часу пропрацював 15 років у Сарнівській районній туберкульозній лікарні. Його досвід мудрого та вдумливого організатора, справжнього професіонала ми відчуваємо повсякденно…

Не тільки нам, а й усій фтизіатричній службі Подільського краю поталанило на такого спеціаліста – далекоглядного, справедливого, креативного. Він з високою відповідальністю ставиться до доручених справ та успішно доводить їх до логічного завершення. За безпосередньої участі  Сергія Павловича проведено реконструкцію та введено в дію туберкульозну лікарню у м. Славута. За новітніми технологіями збудовано очисні споруди на базі  диспансеру в      с. Осташки. Введено в дію сучасну бактеріологічну лабораторію з діагностики туберкульозу, реанімаційне відділення, відділення для лікування хворих на кістково-суглобовий туберкульоз. Постійно проводиться робота з покращення умов перебування хворих в закладі. У найближчих планах Сергія Павловича – побудова сучасної лікарні з палатами-боксами, комфортних та безпечних для перебування у них хворих на стійкі форми туберкульозу.

За роки спільної роботи, колектив переконався, що наш головний лікар – це людина широких поглядів, яка окрім тілесного зцілення пацієнтів дбає і  про їх духовність.

Віра – це те, що тримає нас, українців, на цій святій і Богом даній землі. Зусиллями Сергія Павловича, місцевої громади та нашого колективу на території диспансеру споруджується церква святого Амфілохія Почаївського, який зцілював недужих від душевних і фізичних страждань. З вірою в серці та щирою молитвою на устах вдивляємось у день завтрашній. Чуття єдиної родини підказує нам, що в літописі колективу ще є немало сторінок для гарних і добрих справ. Здоров’я Вам, Сергію Павловичу, у цей світлий зимовий день, напередодні Йордану, який ще називають Надвечір`ям Богоявлення. Кажуть у Водохресну ніч навіть проста вода має цілющу силу. Тож нехай душа очищається від суєти і печалі, а доля і надалі буде до Вас такою ж прихильною, як і Ви до кожного з нас!

 

 

З повагою колектив Хмельницького обласного протитуберкульозного диспансеру!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.