Тютюн або здоров’я…

      ”Пора відмовитися від тютюну” – під таким гаслом у нашому краї будуть проведені різноманітні заходи, присвячені Всесвітньому дню без тютюну, який відзначаємо 31 травня.

        Паління цигарок – не просто шкідлива звичка, це зло, глобальна епідемія, яка вбиває щороку 8 мільйонів життів, причому кожна восьма людина у світі – жертва пасивного куріння. Тютюн викликає до 20 видів раку і отруює практично усі органи і системи організму. Найбільше руйнацій зазнають легені, бронхи і трахеї.

    ВООЗ опублікувала наукову доповідь, згідно з якою курці значно важче переносять коронавірусну інфекцію, у них більше ризиків померти і таким хворим складніше відновитися після отриманого курсу лікування. Тож не дивно, що саме пандемія COVID-19 для багатьох людей стала рушійною мотивацією до відмови від цигарок. Понад 100 мільйонів землян уже виявили бажання позбутися раз і назавжди цієї шкідливої залежності. Безумовно, такий свідомий крок зробити непросто, зважаючи на додатковий соціальний та економічний стрес, спричинений пандемією. Оточіть їх увагою, любов’ю та психологічною підтримкою. Ніколи не втомлюйтеся нагадувати усім: цигарки – це отрута, мовчазний убивця, який загрожує дітям, родині, друзям, а не тільки вам. Цінуйте кожну мить життя і пам’ятайте: гарне самопочуття та здоров’я таки варті того, щоб ми і люди навколо могли дихати чистим повітрям!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.