Зі святом, медики!

       Напередодні Дня медичного працівника  квіти та почесні нагороди вручили кращим працівникам КНП «Хмельницький обласний протитуберкульозний диспансер» ХОР

        – Немає нічого більш благородного, ніж допомагати іншим, – наголосив у бесіді з колективом директор Сергій Василенко. – Саме медикам, у найважчі роки боротьби з пандемією доводиться вести нерівний бій з інфекцією на першій лінії оборони. Без надійного захисту, не маючи ефективного обладнання для порятунку хворих і навіть нормальних умов для роботи… Але ми вистояли. Це був воістину подвиг людей у білих халатах. Немало наших колег згоріли у вогні лютого вірусу, рятуючи життя і здоров’я своїх пацієнтів. Вічна їм пам’ять, а нам усім сили і оптимізму, адже роботи, як-то кажуть, непочатий край.

     Епідемічна ситуація в Україні щодо поширення Covid -19 поволі стабілізується. Але, в сусідній державі крива захворюваності різко поповзла вгору. До цього призвів індійський штам коронавірусу, що значно небезпечніший навіть за британський. Тож мусимо бути готовими до всього.

Covid, як і туберкульоз, поширюється загалом повітряно-крапельним шляхом. Вже давно конче назріла потреба в реорганізації медзакладів у фтизіатрії за європейськими стандартами: одна палата – один пацієнт, де буде належний інфекційний контроль і необхідні зручності для хворого, який потребує такої ізоляції, оскільки виділяє бактерії і небезпечний для інших. Таку лікарню майбутнього передбачається створити  на базі нашого закладу. На її дооснащення потрібно вишукати в обласному бюджеті 112 мільйонів гривень. Цей сучасний заклад міг би приймати не тільки недужих на туберкульоз, а й пацієнтів з ковідом та іншими інфекціями. 

Планується  розгорнути єдиний в області потужний фтизіопульмунологічний центр, із новітнім устаткуванням для діагностики і виходжування хворих. Тож мріє колектив не лише про комп’ютерний томограф, а й нові ліфти, ошатні палати, що стало вже другою домівкою для медиків.

Реформа галузі диктує нові вимоги й до  роботи персоналу. Думка кожного значуща, але не менш важливе і вміння працювати в команді, доброзичливо зауважувати на недоліки і виносити зважене колегіальне рішення.

Простір для творчості – не обмежений. Цьогоріч Національна служба здоров’я України продовжує укладати договори на надання послуг із діагностики та лікування туберкульозу з профільними установами по всій країні. І пацієнт має право вибрати собі і заклад, і лікаря, який вестиме цей супровід.

       Василенко Сергій Павлович, з нагоди свята, вручив почесну грамоту та подяки Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА медреєстратору Аллі Цецько, старшій медичній сестрі Тамарі Грига та робітнику комплексного обслуговування споруд і будівель Петру Пушкевичу. Ряд працівників відзначено грамотами адміністрації диспансеру та профспілкового комітету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.