КОЛЕКТИВНА УГОДА

      На конференції трудового колективу КНП «ХОПТД» ХОР  прийнято новий колективний договір між роботодавцем і трудовим колективом.  

     – Наш медичний заклад уже працює в нових умовах, – звернувся до присутніх голова профкому Ігор Булеза. – Після реформування та злиття трьох обласних протитуберкульозних закладів області в єдину структуру – комунальне некомерційне підприємство «Хмельницький обласний протитуберкульозний диспансер» ХОР виникла потреба внесення коректив і в документ, за яким маємо працювати. Це, вважайте, наш внутрішній лікарняний закон. Адже виконувати умови колдоговору має і роботодавець, і всі працівники, навіть якщо вони не є членами профспілки. Тож дуже важливо, щоб ця угода відповідала чинному законодавству, могла захистити права колективу, пацієнтів, а заклад зміг працювати в умовах жорсткої конкуренції.

      На зібранні розглянули, зокрема, питання щодо режиму праці, форми оплати праці, відповідності тарифних ставок і розрядів, додаткових надбавок і доплат, створення належних умов праці та відпочинку персоналу, особливо у тих підрозділах, де робота пов’язана із ризиком для здоров’я і життя медика та пацієнта.

   – Я працюю лікарем-епідеміологом вже дуже багато років і знаю, як важливо дотримуватися вимог інфекційного контролю та правил охорони праці в протитуберкульозному закладі, – зауважила госпітальний епідеміолог Ніна Радзівілюк. – Перевтома медичного працівника, при подовженні часу робочої зміни, може скласти для нього та його оточення серйозну небезпеку і стати причиною інфікування туберкульозом.

       Серед іншого йшлося і про виділення спецзасобів та оснащення окремих куточків для прийому їжі в кожному структурному підрозділі. Обрано членів комісії по трудових спорах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.