Ще на крок ближче

            “Від стратегії подолання туберкульозу до її втілення” – така тема  робочої наради, що відбулася 27-28 серпня у Кам’янці-Подільському.

      Україна переможе! Ми неодмінно здолаємо ворога і туберкульоз! Ці слова були на устах кожного з керівників регіональних фтизіопульмонологічних медичних центрів, фахівців галузі та партнерів, які прибули до міста на Смотричем після чергового масованого терористичного удару рашистів по нашій землі. Привітали учасників форуму та взяли участь у дискусіях представник офісу ВООЗ в Україні Октай Газалов, директор КНП “Хмельницький ОФПМЦ” ХОР Сергій Василенко, генеральний директор ДУ “Хмельницький Центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Микола Габрикевич, завідувачка відділу управління та протидії туберкульозу Центру громадського здоровʼя МОЗ України Яна Терлеєва, заступник голови обласної ради Валентин Соколюк, директор Департаменту охорони здоровʼя ХОВА Олександр Завроцький, начальник управління охорони здоровʼя Кам’янець-Подільської міської ради Юрій Пливанюк.

     “У цих надскладних умовах, – наголосив керівник КНП “Хмельницький ОФПМЦ” ХОР Сергій Василенко, – фахівці галузі охорони здоров’я були раді зустрітися, обмінятися досвідом, запозичити новітню практику інноваційних методів діагностики і виходжування пацієнтів. Світові технології та інвестиції у сферу протидії туберкульозу збережуть тисячі життів у період збройної агресії росії та післявоєнного відновлення України”.

     Вдалося досягти й мети форуму – скоординувати зусилля зацікавлених сторін щодо подолання туберкульозу, оцінити проміжний прогрес за перше півріччя року та виявити слабкі місця, аби визначити пріоритетні напрями діяльності на регіональному рівні, посилити управління ризиками. Хмельничани охоче поділилися з колегами кращою практикою подолання туберкульозу, а також готові запозичити їх досвід щодо запровадження таких важливих складових у протидії інфекції як комунікація, кібергігієна, штучний інтелект…       Нас чекає багато роботи. Але є дієві механізми та визначено цілі. Ми стали ще на крок ближче до подолання туберкульозу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.