ДЕНЬ СВІТЛА І БЛАГОДАТІ

7 квітня – Благовіщення Пресвятої Богородиці.  Одне із дванадцяти найбільших свят у православному календарі, третє за важливістю після Різдва та Великодня.

       Благовіщення – це свято Благої вісті про швидке народження Христа. А ще для вірян – це, зазвичай,  день світла, свободи, спокою і справжньої благодаті. Господи Боже, як прагнуть  усього цього наші серця тепер, коли Батьківщина у небезпеці. Окупанти несуть темряву, зло і смерть у домівки українців. Дай сили, Отче, захисникам тримати оборону. Укріпи їх віру і дух у боротьбі з ворогом, який бомбить міста і села, тримає в облозі, в холоді і голоді,  мирне населення, вбиває жінок і дітей. Рашисти хочуть стерти з лиця землі наші святині і навіть саме життя.

       Святе письмо каже, що Господь завжди на боці світла та добра, а ми боронимо від чужинців рідну землю, тримаємо стрій за свободу і правду. Благослови, Спасителю, героїв віри миром, добром і перемогою. Почуй нас, Владико, у ці дні найтяжчих випробувань. Віримо у мудрість і силу Твою, адже молитва за мир – сильніша за будь-яку зброю. У Творця немає нічого неможливого – таке головне послання Благовіщення. Здавна дійшла і добра традиція цього дня – після урочистої служби випускати білих голубів, які несуть на крилах у небесну височінь наші молитви…         Символічно, що 7 квітня світ відзначає День здоров’я. Цього дня 74 роки тому було прийнято статут ВООЗ, у якому, між іншим, закріплено право на здоров’я кожної людини, незалежно від раси, релігії та соціального становища. На жаль, війна забрала в українців їх невід’ємне право не лише на здоров’я, але й життя. Імперія зла принесла до нас кривду, смерть і геноцид. Осатанілий ворог погрожує нам атомною зброєю, захоплює об’єкти, що можуть стати джерелом вселенського лиха і біди. Тому українці закликають не лише уряди країн, світових лідерів, а й звертаються до розуму і серця людей доброї волі: відверніть катастрофу, зупиніть війну, яка несе загрозу планеті та усім нам, боріться за мир!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.