ПРОСТІР ДОБРА І ЛЮБОВІ

    6  грудня, за новим календарем, день Святого Миколая. Найбільше його чекають наймолодші християни, адже Чудотворець приносить дітям подарунки за їхній послух та молитви протягом року.

      Відповідно до переказів, святий Миколай народився понад 17 століть тому. Свята Церква донесла до сучасних вірян розповіді про добрі справи Миколая та легенди про його дива зцілення. Після Ісуса Христа і Пресвятої Богородиці він найбільш шанований і знаний серед українців. Напередодні Різдва усі ми, дорослі і діти, чекаємо чудес і звертаємось у молитвах до святого, аби приніс нам мир і довгоочікувану Перемогу. До того ж, цьогоріч ми вперше відзначатимемо свято у День Збройних Сил України. Праведні діла святого Миколая нехай додають нам віри і сил боротися зі злом.

      У ці складні часи кожен може долучитися до благодійних справ: відправити різдвяні дарунки – смаколики, окопні свічки, теплі речі воїнам, а також поділитися цими дарами із дітьми-сиротами, недужими людьми та малозабезпеченими родинами, аби відчули вони тепло наших сердець, єдність і підтримку. Такий приклад подає нам Миколай Чудотворець, який був доброю, щедрою та безкорисливою людиною, готовою у будь-який час прийти на поміч усім, хто перебував у скруті. Великий спадок, отриманий після смерті батьків, святий повністю роздав нужденним.

       Творіть добро, поширюйте довкола себе простір любові і благодаті, і нехай ніколи не зміліє ріка добродійності в Україні! Святий отче Миколаю, моли Бога за нас!

                                                                           Протоієрей Олександр,

                             настоятель храму святого Амфілохія Почаївського.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.