Для комфорту пацієнта

      Новітнє обладнання для догляду та обстеження хворих на службі здоров’я подолян.

       Майже дві сотні жителів Хмельниччини отримують безкоштовно протитуберкульозні препарати. Більшість недужих лікується на первинному рівні. Тим часом 46 хворих знаходяться під опікою фахівців нашого медичного центру, позаяк потребують стаціонарного догляду. Це, насамперед, пацієнти із важкими формами сухот, множинною стійкістю до протимікробних препаратів першого ряду. Усі вони потребують тривалого виходжування та перебування на лікарняних ліжках. Саме для таких хворих вітчизняні фтизіопульмонологічні заклади отримали напередодні різдвяних свят нове обладнання у межах співпраці МОЗ, ЦГЗ України та Глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією – всього на суму 46 мільйонів гривень. 

       Наш центр отримав 20 функціональних ліжок, що призначені для максимально комфортного розміщення пацієнта під час тривалого перебування в лікувальному закладі чи в ході реабілітаційного періоду. Вони дають змогу персоналу регулювати положення хворого, необхідні для профілактики, догляду, лікування, обстеження та сну й відпочинку. А також у цьому ліжку пацієнта зручно транспортувати з палати.

       У пакеті допомоги медики отримали ще й відеобронхоскоп. Обладнання вже ввели в експлуатацію, а спеціалісти пройшли відповідне навчання для роботи з ним. Таку сучасну техніку ми застосовуємо для втручань на дихальних шляхах. Зокрема, прилад стане у нагоді для ендоскопічних терапевтичних, діагностичних процедур та обстежень щодо виявлення анатомічних особливостей органів системи дихання, а також для інтубації трахеї, бронхів, відновлення їх прохідності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.