ЦІНА СВОБОДИ

      Уже 31 рік відколи на мапі світу існує наша незалежна країна. Свій державний суверенітет,  який виборювало не одне покоління українців, тепер захищаємо на полі бою з північним тираном, обстоюючи віковічні християнські цінності і саме право на життя, гідність і свободу.    

      Цьогорічний День Незалежності – особливий. Виповнюється і шість місяців героїчного спротиву українців рашистській орді. Тож орки лютують від безсилля. Ворог не може здолати нас у чесному поєдинку, тому окупанти обрали тактику терору мирного населення та знищення цивільної інфраструктури. Найпідступніші провокації  московити влаштовують на великі релігійні та державні свята. Але їм не злякати нас. Праведний гнів до ворога ще більше гуртує народ довкола головної національної ідеї – Перемоги! “Попри те, що є війна, ми точно будемо відзначати всі важливі дати для нашої держави, – зазначає Президент України Володимир Зеленський. – Так, через безпекові умови – не дуже гучно, не можемо собі дозволити, бо гроші сьогодні йдуть на фронт. Але ці дати обов’язково будуть у нашому календарі, в нашій пам’яті, для наших дітей… Це велика історія нашого народу…І просто так не можна зламати сьогодні нашу державу: історія незламності нашої держави – це не один рік і не один день. Ця історія – тисячолітня”.

       Згадаймо пророчі настанови київського князя Володимира Мономаха у “Повчанні дітям”. У цій давній пам’ятці онук Ярослава Мудрого заповідає нащадкам жити гідно, любити Батьківщину, захищати її від ворогів, трудитися, бути хоробрими і справедливими, не дозволяти дужим кривдити слабших – “не дайте сильним губити людину…”. Які співзвучні ці слова до нинішніх реалій, коли завойовники вдерлися у наш дім і силою катують і вбивають тих, кого любимо, відбирають і знищують усе, чим дорожимо, заперечуючи наше право бути українцями, розмовляти рідною мовою і жити у суверенній державі, на своїй,Богом даній землі. Вочевидь, окупанти не врахували найголовніших чеснот, заради яких ми, українці, щодня йдемо у бій, тримаємо оборону кожен на своєму місці і вмираємо за нашу свободу. На цих християнських засадах  наголошує у своїх проповідях і Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній: “…жертовна любов і незламна віра – особливо важливими є у боротьбі нашого народу проти чужинців. Подібно до давнього північного царя, який силою хотів примусити народ Божий відректися від правди, і нинішній північний тиран прагне силою змусити народ український зректися себе самого, зректися правди, переданої нам від прабатьків, і поклонитися ідолам “русского міра”. Але віра в правду Божу, жертовна любов до рідної землі, до ближніх, робить дух українців незламним, а тому і народ наш – непереможним!”.

      З Днем Незалежності, Україно!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.