Встоїмо і переможемо!

 2023-й має стати роком Перемоги!  З таким проханням звертаємось у молитвах до Господа у ці новорічно-різдвяні дні. Щоб здолати ворога конче необхідна сучасна зброя і якісна медицина, аби рятувати життя і здоров’я українців.

        Цей рік і свята ми зустріли під завивання сирен, вибухи ворожих ракет і атаки безпілотників. Міста і села на півдні країни окупанти практично без перерви поливають вогнем артилерії і всього, що є під руками. Війна забирає щодень життя українців. “Залякування, руйнування інфраструктури, загиблі та покалічені люди – вся сутність російського терору”, – наголосив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, оцінюючи збитки медичної галузі, завдані ворогом на Херсонщині. Лікарні та інші медзаклади на деокупованих територіях потребують не лише ліків для хворих. Сюди терміново доставляють автомобілі швидкої медичної допомоги, кисневі станції, генератори, лабораторне та діагностичне обладнання. Власне, сучасне устаткування отримують усі області, зокрема, і Хмельниччина.

       Як ми вже згадували, Центр громадського здоров’я МОЗ отримав завдяки технічній допомозі Глобального фонду 254 монітори пацієнта. Їх передали до закладів ЦОЗ ДКВС, Міністерства оборони України, Інституту фтизіатрії та пульмонології ім. Ф. Г. Яновського, Державного медико-соціального центру ветеранів війни та регіональних фтизіопульмонологічних центрів. Вісім таких систем надійшли й до нашого закладу.

       Монітори пацієнта – це сучасне моніторингове обладнання, яке дає змогу відстежувати та контролювати основні параметри стану пацієнта, зокрема, частоту пульсу і дихання, артеріальний тиск, сатурацію крові, температуру. Вони необхідні для пацієнтів у важкому стані, які перебувають у палатах інтенсивної терапії. Прилади одразу фіксують небезпечні зміни в організмі недужої людини, висвічують на екрані показники і передають звуковий сигнал медикам, що значно скорочує час для оцінки ситуації і застосування невідкладних заходів для порятунку життя. До того ж, таке устаткування зменшує навантаження на медичний персонал під час догляду за хворими.

      Наша галузь і надалі дбатиме про кожного українця, а національна програма протидії туберкульозу забезпечує усім пацієнтам із таким діагнозом безперешкодний доступ до безоплатного обстеження та лікування. Тож не втрачайте дорогоцінного часу і звертайтеся по допомогу до лікарів якомога раніше. Це – ваш шанс перемогти хворобу і одужати!

                                                                                   Наталія КИЯН,

                                      заступник директора КНП “ХОФПМЦ” ХОР.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.