ВАТАЖОК НЕБЕСНОГО ВОЇНСТВА

     8 листопада Церква святкує Собор Архистратига Михаїла або, як кажуть у народі, Михайлів день.

       З історії знаємо, що свято встановили ще в IV столітті. За церковними переказами, Михаїл – головний архангел та воєначальник небесного війська, тобто Архістратиг. Саме він очолив ангелів під час битви з Люцифером та всіма занепалими духами (повстав як вогняний стовп перед ізраїльтянами, які втекли з Єгипту). Михаїл зібрав небесне військо і спільними зусиллями ангели вигнали сатану до пекла. З того часу Михаїл, озброєний мечем, бореться за славу Господа й охороняє ворота раю. Недарма святого Михайла називають ангелом-охоронцем усіх християн.

       Від часів Київської Русі під його патронатом перебуває столиця України – місто Київ. На честь Архангела Михаїла віряни звели багато церков, серед них і Михайлівський Золотоверхий собор.

     Цього дня люди здавна йдуть до церкви та моляться перед іконою Михаїла про захист та здоров’я рідних. Якщо такої змоги відвідати храм немає, можна помолитися Архангелу вдома і він почує вас. З особливим трепетом звертаються до святого матері, дружини, діти і родини захисників і захисниць, які тепер у лавах ЗСУ відстоюють незалежність країни, звільняючи рідну землю від сил нечистого. У Архистратига Михаїла – Воєначальника Небесного, покровителя воїнів, які боряться за правду, українці просять захисту від видимих і невидимих ворогів, кривдників і лиходіїв, біди і нещастя – усього, що сіє смерть. Його образ уособлює перемогу добра над злом, світла над темрявою, боротьбу за правду і справедливість.

      Нехай ваші наміри будуть щирими, діла праведними, а віра в Господа непохитною, і охоронний меч святого Михаїла буде завжди за нас, захищаючи смертних перед Всевишнім. Благослови, Боже, Миром і Перемогою!

                                                                                 Протоієрей Олександр,

                             настоятель храму святого Амфілохія Почаївського.

                     Молитва до Михаїла в часи війни

     Святий Архангеле Михаїле, найславетніший князю й полководцю ангельських воїнств! Прийди на допомогу людям, яким загрожують сили темряви. Прийди, адже люди створені за образом Бога; відкуплені життям, смертю і воскресінням Ісуса Христа, Його Сина; призначені бути храмом Святого Духа.

     У тобі, святий Михаїле, Церква має свого Захисника й Покровителя. Ти ведеш спасенних до небесного щастя. Проси Бога Миру, щоб Він переміг владу сатани – сіяча неспокою і лицемірства, – і не дозволив йому тримати людей у рабстві та шкодити Церкві. Нехай з твоєю допомогою Жінка, одягнена в сонце, Цариця Ангелів, розчавить голову антихристу і захистить своїх земних дітей від його підступів.

      Перший захиснику слави Всевишнього! Занеси наші молитви до Бога і проси Його змилосердитись над нами. Зв’яжи сатану й кинь його в пекельну безодню, щоб він більше не обманював народи. Вчини так, щоб ми все своє земне життя і всю вічність звіщали гасло: “Хто ж як Бог!”  Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.